Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Оснажити политичке капацитете за одбрану српских интереса на Космету

Оснажити политичке капацитете за одбрану српских интереса на Космету

Београд, 25. јул 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић разговарао је данас са политичким представницима Срба са Косова и Метохије о политичко-безбедносној ситуацији у покрајини и процесу дијалога Београда и Приштине.


Ђурић је нагласио да је у предстојећем периоду веома важно координисано деловање власти у Београду и представника Српске листе у привременим институцијама самоуправе у Приштини, како би се у највећој мери оснажили политички и дипломатски капацитети за одбрану српских државних и националних интереса.

Политички представници Срба са Косова и Метохије пружили су пуну подршку председнику Републике Србије Александру Вучићу и Влади Србије у настојањима да се проблеми на Космету реше проналажењем компромисног решења, које ће бити гарант опстанка и напретка српског народа у покрајини.

Они су изнели и став да у дијалогу Београда и Приштине не треба априори одбацивати ниједну тему разговора, и да решење треба тражити узимајући у обзир дугорочне интересе Републике Србије и српског народа у целини.

У делегацији Српске листе, коју је предводио председник Горан Ракић, били су политички представници Срба са југа, севера и централног дела Косова и Метохије, наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs