Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Сећање на 19-годишњицу некажњеног убиства српских жетелаца

Сећање на 19-годишњицу некажњеног убиства српских жетелаца

Београд, 22. јул 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић истакао је данас, поводом 19-годишњице убиства српских жетелаца у Старом Грацком, да је тај злочин неизбрисива мрља у раду међународне заједнице, али и свих оних који су помогли да починиоци до данас не буду кажњени.

Фото: Танјуг

Ђурић је саопштио да од представника привремених институција самоуправе у Приштини, који нечињењем заправо штите терористе, захтева да прекину заверу ћутања о злочинима такозване ОВК и других криминално-терористичких група на Косову и Метохији.

Он је додао да породицама страдалих није потребно ничије лицемерно одавање поште жртвама и фотографисање представника Приштине крај спомен обележја, већ одлучна акција која ће довести до хапшења и кажњавања починилаца.

Према његовим речима, одговорност за чињеницу да убице из Старог Грацког још нису приведене правди деле и поједине међународне институције у чијој је надлежности било и јесте успостављање владавине права на Косову и Метохији.

Србија и српски народ никада неће одустати од инсистирања на истини о страдањима наших сународника, али и истини о правом, злочиначком карактеру онога што многи политички представници албанског народа на Косову и Метохији описују као борбу за слободу, поручио је Ђурић.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs