Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Конференције за новинаре > Неопходно профилисање запослених у центрима за социјални рад

Неопходно профилисање запослених у центрима за социјални рад

Београд, 20. јул 2018. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић изјавио је данас да је у оквиру реорганизације рада центара за социјални рад уведена новина која подразумева кадрирање, односно профилисање запослених у тим установама.

Фото: Фонет

Ђорђевић је на конференцији за новинаре представио резултате прве фазе реорганизације центара за социјални рад, објаснивши да то значи да ће убудуће у тим центрима радити стручни људи који су се образовали за ту сврху, али ће морати да прођу неку врсту профилисања да би се видело ко је добар за коју врсту посла.

Не мора неко ко је завршио психологију да буде добар у раду са људима, може да буде изузетан административни радник и да пише законе у тој области, а с друге стране, неко ко је био мало лошији, али има ту врсту емпатије, може да пружи најбољу врсту помоћи онима који је траже, истакао је министар.

Он је, говорећи о фазама реорганизације центара за социјални рад, нагласио да је прва фаза завршена и да она подразумева анализу рада тих центара, а након ње следи друга фаза, која обухвата систематизацију и реформу тих установа.

Трећа фаза укључује поменуто профилисање кадра, а четврта подразумева помоћ при изради алата којима ће се профилисати сви који долазе у центре и траже услуге, рекао је Ђорђевић.

Министар је напоменуо да се анализа рада центара за социјални рад није бавила недисциплином нити пропустима у раду, јер је то предмет инспекцијских служби, а не те студије.

Он није хтео да лицитира са временом потребним за реализацију тог плана јер, како је рекао, не жели да убрзава посао да пројекат не би испао неквалитетан.

Ђорђевић је најавио да запослени у центрима за социјални рад и домовима за смештај деце и одраслих могу да очекују повећање плата у наредном периоду, додајући да је о томе, као и о новом запошљавању у центрима, разговарао са министром финансија Синишом Малим.


Аудио/видео прес
Тонски и видео записи са конференција за новинаре чланова Владе Републике Србије

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs