Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења Владе > Усвојена Уредба о програму обнове објеката због поплава и града

Усвојена Уредба о програму обнове објеката због поплава и града

Београд, 17. јул 2018. године – Влада Републике Србије усвојила је на данашњој седници Уредбу о утврђивању државног програма обнове објеката јавне намене у јавној својини у области образовања, здравства и социјалне заштите, оштећених или порушених услед дејства поплава и града у мају и јуну 2018. године.


Влада је определила средства у износу од 400.000.000 динара за локалне самоуправе у којима је проглашена ванредна ситуација настала услед кишних падавина и града и у којима је ургентно неопходно спровођење програма санације или изградње нових објеката јавне намене.

Влада је усвојила Уредбу о утврђивању државног програма обнове инфраструктуре, која је у надлежности јединице локалне самоуправе оштећене или порушене услед дејства поплава и града у мају и јуну 2018. године.

За државни програм обнове комуналне инфраструктуре, мостова, путева другог реда и санације клизишта на појединим путним правцима, Влада Србије обезбедила је средства у износу од 1.650.500.000 динара.

Неопходно је да се у што краћем року, преко јединица локалне самоуправе, санирају последице поплавног таласа на објектима за водоснабдевање и канализационој мрежи и нормализује стање на путевима, како би се обезбедило нормално функционисање свакодневног живота становништва у овим подручјима.

На данашњој седници, Влада Србије усвојила је Програм распореда и коришћења средстава за наградни конкурс за наставнике основних школа „Дигитални час“ у школској 2018/2019. години.

Стратегијом развоја информационог друштва у Републици Србији до 2020. године, област е-образовања утврђена је као стратешки приоритет.

Након шест спроведених циклуса наградног конкурса „Дигитални час“, који је наишао на изузетан одзив код наставника основних школа и постигао позитивне ефекте када је у питању развој савременог информационог друштва, донета је одлука да се настави са овим програмом и за његову реализацију је издвојено 3.000.000 динара.


Документи
Извештаји са седница Владе: предлози закона, стратегије, решења, уредбе, закључци, одлуке, информације ...

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs