Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења Владе > Једнократна помоћ Јапану за санирање последица поплава

Једнократна помоћ Јапану за санирање последица поплава

Београд, 12. јул 2018. године – Чланови Владе Републике Србије још једном су на данашњој седници изразили жаљење поводом губитка готово две стотине људских живота у Јапану и огромне материјалне штете настале услед поплава, и донели одлуку да се упути једнократна помоћ у износу од 500.000 евра.


Имајући у виду досадашњу помоћ коју је Јапан пружао Србији за време поплава 2014. године, када је Влада Јапана упутила пет милиона евра помоћи, а грађани више од два милиона евра, као и разне донације које су уследиле, Влада Србије одлучила је да у складу са својим могућностима да допринос санирању штете која је погодила народ нама пријатељске земље.

Влада је на данашњој седници дала сагласност да Републичка дирекција за робне резерве бесповратно испоручи 3.436.850 кг минералног ђубрива КАН 27 % Н физичким лицима – носиоцима пољопривредног газдинства која имају пријављене површине под воћем у 2018. години.

Неопходно је да се јединицима локалне самоуправе поднесу пријаве у року од десет дана од дана објављивања јавног позива.

Пољопривредници који имају право на бесповратну испоруку минералног ђубрива могу да преузму 300 килограма по хектару, а највише за један хектар пријављене површине под воћем.


Документи
Извештаји са седница Владе: предлози закона, стратегије, решења, уредбе, закључци, одлуке, информације ...

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs