Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Најоштрија осуда напада на српске младиће у Прилужју

Најоштрија осуда напада на српске младиће у Прилужју

Београд, 5. јул 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић најоштрије је осудио јутрошњи напад на српске младиће у селу Прилужје код Вучитрна и затражио од надлежних органа и међународне заједнице да у најкраћем року пронађу починиоце и спрече даљу ескалацију насиља над Србима на Космету.


Ђурић је у изјави за јавност истакао да је након недавног рањавања Александра Јефтића у Сувом Долу и јутрошњег рањавања српског младића у Прилужју сасвим јасно да је у току организована кампања насиља над Србима у покрајини, и да је неопходно предузети најодлучније мере како би се спречило да екстремисти угрозе годинама грађен мир.

Он је навео да привремене институције самоуправе у Приштини морају да се, уколико не желе неконтролисану ескалацију насиља на Косову и Метохији, јасно ограде од бруталних и подмуклих етнички мотивисаних напада на Србе и да ангажују све капацитете како би злочинци били приведени правди.

Према његовој оцени, противници мира и суживота на Косову и Метохији очигледно на овај начин настоје да поткопају напоре да се проблеми на терену решавају мирним средствима и дијалогом и да код Срба у покрајини изазову страх и немир.

Јутрошњи напад је још једна потврда неуспеха дела међународне заједнице да готово две деценије од завршетка ратних сукоба на Косову и Метохији успостави владавину закона и створи услове за сигуран и достојанствен живот српског народа, поручио је директор Канцеларије за Косово и Метохију.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs