Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > У Косовској Митровици уручене стипендије Фонда за младе таленте

У Косовској Митровици уручене стипендије Фонда за младе таленте

Косовска Митровица, 4. јул 2018. године – Министар омладине и спорта у Влади Републике Србије Вања Удовичић и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић доделили су данас у Ректорату Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици уговоре о стипендирању из Фонда за младе таленте.

Фото: kim.gov.rs

Удовичић је изразио задовољство због тога што ове године уручује три пута више стипендија Фонда за младе таленте, него што је то учињено пре четири године, и додао да та чињеница даје храброст и понос за будућност.

То значи да данас имамо три пута више младих у Косовској Митровици који ће бити врхунски правници, економисти и доктори, и који су снажна будућност, рекао је он и додао да су већ данас сви ови млади људи победници који доказују да се труд и рад исплате.

Ђурић је рекао да на годишњицу рада Владе Србије може да каже да је она од оснивања водила политику подршке Косову и Метохији и борби за очување српских државних и националних интереса.

Наша снажна порука одавде из Косовске Митровице јесте да ми планирамо да будемо и да останемо овде, као држава и као народ. То планирамо да чинимо на солидаран начин, уз подршку читаве друштвено-политичке заједнице, поручио је он.

Ректор Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици Раде Грбић рекао је да додела стипендија Фонда за младе таленте на најбољи начин показује недвосмислену намеру Србије да улаже у тај универзитет, у изврсност и квалитет, али да улаже и у будућност.

С правом очекујемо да данас награђени студенти, убрзо представљају интелектуалну елиту Косова и Метохије, рекао је Грбић.

Поред стипендија студентима су уручени и таблети. То је део донације у оквиру акције помоћи институцијама и становништву Косова и Метохије, коју је иницирао председник Србије Александар Вучић.

Свечаности је присуствовао и министар без портфеља задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић.

Ђурић је данас у Косовској Митровици присуствовао уручивању донације Министарства омладине и спорта која се састоји од опреме за фискултурне сале за четири школе на Косову и Метохији.

Помажући наше школе, Универзитет и здравствене установе у континуитету спроводимо оно што је политика Владе Србије, а то је подршка опстанку и останку Срба на Косову и Метохији, подвукао је он.

Иза тога не стоје само државне институције, иза тога стоји солидарност свих грађана Србије, зато што је читава Србија поносна на истрајност људи који већ 18 година живе у тешким околностима, рекао је Ђурић.

Данас је у сали Основне школе"Бранко Радичевић" уручена донација у виду опреме за фискултурне сале за четири школе.

Спортска опрема (комплет голова са мрежама, кошеви, табле, мрежа за одбојку, 40 лопти за четири спорта) уручена је ОШ "Бранко Радичевић" из Косовске Митровице, Техничкој школи Суво Грло из Србице, ОШ "Свети Сава" из Клокота и ОШ "Милан Ракић" из Бабиног Моста.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs