Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Квалитетно образовање биће заштитни знак Србије

Квалитетно образовање биће заштитни знак Србије

Косовска Митровица, 28. јун 2018. године – Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Младен Шарчевић поручио је данас у Косовској Митровици да образовање на свим нивоима у јужној српској покрајини мора бити квалитетно као и у другим деловима Србије.


Шарчевић, који је присуствовао свечаној академији поводом Дана Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, изнео је уверење да смо, што се тога тиче, на добром путу.

Дизајнирали смо добру Школску управу, присутни смо на свим нивоима образовања. Утицали смо на то да данас Универзитет буде видљивији, да се неке лоше навике избегну, да млади остану овде и да после гимназије уписују Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, као и да се број студената повећава, рекао је министар и оценио да су то добри показатељи.

Он је поручио да је његова обавеза, као и Владе Србије да помаже и да инсистира на квалитету образовања јер је то једини интерес младих, као и да ће то бити заштитни знак Србије.

Нови дани иду за високо образовање и за студенте. Циљ нам је да повећамо број стипендија и да укључимо привреду што је могуће више, као и да дуални профили буду препознати на високом образовању и да млади још у време студија имају сигурност да их чека добар и сигуран посао, навео је Шарчевић.

Ректор Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици Раде Грбић подсетио је на то је да је тај универзитет основан 1970. године, да је од тада до данас обављао образовну и научну делатност и да представља генератор младих који су интелектуална елита и будућност српског народа на Косову и Метохији.

Били смо и остали ослонац наше државе и народа на овим просторима, поручио је он.

На свечаности су говорили и ректор Универзитета у Београду Владимир Бумбаширевић и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Пре свечане академије Шарчевић и Ђурић су присуствовали заједничкој свечаној седници КОНУС-а (Конференција универзитета Србије) и СКОНУС-а (Студентска конференција универзитета Србије), након које су уручили 40 лаптопова и пет таблета Универзитету у Косовској Митровици.

Лаптопови и таблети су донација привредника из централне Србије, која се реализује у оквиру наставка акције помоћи српском становништву на Косову и Метохији, након разговора председника Србије Александра Вучића са грађанима у Лапљем Селу.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs