Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења Владе > За обнову објеката грађана оштећених у поплавама 700 милиона динара

За обнову објеката грађана оштећених у поплавама 700 милиона динара

Београд, 28. јун 2018. године – Влада Републике Србије усвојила је на данашњој седници Уредбу о утврђивању државног програма помоћи и обнове оштећених породичних стамбених објеката у својини грађана услед дејства поплава и града у мају и јуну 2018. године.


Влада Србије обезбедила је 700 милиона динара бесповратне помоћи грађанима чији су стамбени објекти оштећени у елементарним непогодама у мају и јуну ове године. На основу евиденције штете локалних самоуправа, грађанима ће, у што краћем року, бити додељена новчана средства како би им се обезбедили основни животни услови.

Влада Србије је на данашњој седници усвојила одлуке којимa се за споменике културе проглашавају културна добра: Српска школа у Батајници, дворац „Нојхаузен“ у Српској Црњи, зграда са сликарским атељеима и галеријом салона Музеја савремене уметности и Дом Савеза набављачких задруга државних службеника у Београду.

Српска школа у Батајници, саграђена у периоду од 1875. до 1880. године, значајна је како по својој намени, континуитету развоја школства на подручју Београда, тако и по архитектонској обради, као ретко сачувана наменска типска зграда с краја 19. века. Школа је и сведочанство развоја школства и просвете у југоисточном Срему.

Дворац „Нојхаузен“ у Српској Црњи једини је дворац на подручју Баната, који је подигнут за време Другог светског рата, а последњи у низу двораца подигнутих у Војводини.


Документи
Извештаји са седница Владе: предлози закона, стратегије, решења, уредбе, закључци, одлуке, информације ...

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs