Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Спречити сталне нападе на Србе у Сувом Долу

Спречити сталне нападе на Србе у Сувом Долу

Косовска Митровица, 28. јун 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић и министар просвете Младен Шарчевић посетили су данас у Клиничко-болничком центру у Косовској Митровици младића Александра Јевтића који је пре два дана рањен у нападу непознатих Албанаца у селу Суви До.

Фото: Танјуг

Ђурић је, након посете Јевтићу, рекао да све индиције говоре о томе да је напад етнички мотивисан, изведен са циљем да се Срби у Сувом Долу застраше, натерају да продају своја имања и да се иселе, и да је метак испаљен на Јевтића имао за циљ да поручи Србима да на тим просторима нису добродошли.

Ми ћемо Јевтићу и његовој породици помоћи. По његовом изласку из болнице разговараћемо са његовом породицом о томе на који начин можемо да им олакшамо услове за опстанак и боравак у Сувом Долу, рекао је Ђурић.

Он је додао да се у свим разговорима апострофира ситуација у Сувом Долу где је у последњих месец дана пет пута нападнута амбуланта, која је људима с оне стране разума служила за искаљивање шовинистичке мржње.

Шарчевић је обећао помоћ Јевтићу, који је студент друге године Високе техничке школе, кроз неки вид стипендије.

Ђурић и Шарчевић данас бораве у Косовској Митровици, где присуствују Свечаној академији поводом Дана Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, као и заједничкој свечаној седници КОНУС-а (Конференција универзитета Србије) и СКОНУС-а (Студентска конференција универзитета Србије), након које ће уручити 40 лаптопова и пет таблета Универзитету у Косовској Митровици.

Реч је о донацији привредника из централне Србије, која се реализује у оквиру наставка акције помоћи српском становништву на Косову и Метохији, након разговора председника Србије Александра Вучића са грађанима у Лапљем Селу.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs