Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Александру Вулину забрањена посета Косову

Александру Вулину забрањена посета Косову

Београд, 28. јун 2018. године – Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије најоштрије осуђује скандалозну одлуку Приштине и посредника у Бриселском дијалогу да се министру одбране у Влади Србије Александру Вулину на Видовдан забрани посета Космету.


У саопштењу се наводи да је јасно да је таква одлука донета у координацији Приштине и Европске службе за спољне послове с намером да се понизи Србија.

Ова одлука је тим гора што долази после пристанка приштинске стране на састанку у недељу у Бриселу да се придржава до сада постигнутих споразума, и понаша са уважавањем и поштовањем према страни са којом, наводно, жели договор.

Посета министра Вулина најављена је у складу са устаљеним процедурама и њено онемогућавање јесте најгрубље кршење Споразума о посетама званичника, чији је гарант управо Европска унија.

Представници појединих држава су протеклих дана, такође, пробали да у нашој земљи уведу вербални деликт, покушавајући да нашим државним званичницима сугеришу какву би врсту порука требало да упуте на Видовдан, што је догађај без преседана у дипломатској пракси.

Вулин ће у вези са овим питањем одржати хитне консултације са председником Републике Србије Александром Вучићем, о чијој садржини ће јавност бити благовремено обавештена.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs