Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Договорено интензивирање рада на решавању питања Косова

Договорено интензивирање рада на решавању питања Косова

Београд/Брисел, 24. јун 2018. године – Председник Републике Србије Александар Вучић саопштио је данас у Бриселу да је у наставку дијалога с Приштином постигнут веома важан договор, посебно за Србе на Косову и Метохији, али и све грађане Србије, да се сви проблеми решавају у миру, поштујући једни друге и гарантујући безбедност грађана.

Фото: rts.rs
Вучић је у изјави за Радио-телевизију Србије (РТС), након састанка који је одржан уз посредство високог представника ЕУ Федерике Могерини, истакао да је са председником привремених институција самоуправе на Косову Хашимом Тачијем отворено разговарао о многим питањима.

Разговарали смо о томе да се усредсредимо на дијалог, да покажемо да можемо да разговарамо и да решавамо проблеме. Отворено смо разговарали о многим питањима, нисам претерани оптимиста, али смо та питања отворили, прецизирао је он.

Договорено је, како је поновио, све оно што је врло важно за Србе на Космету и то ће обе стране поштовати – да сви проблеми морају да се реше у миру, поштујући једни друге и гарантујући безбедности и сигурност грађана.  

Председник је додао да је такође договорено да се дијалог интензивира тако што ће представници Европе долазити у Београд, док ће наша делегација чешће боравити у Бриселу.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs