Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења Владе > Влада формирала радну групу за израду медијске стратегије

Влада формирала радну групу за израду медијске стратегије

Београд, 21. јун 2018. године – Влада Републике Србије донела је на данашњој седници одлуке о образовању Радне групе за израду Нацрта стратешког документа о развоју система јавног информисања у Републици Србији и образовању Координационе групе за сарадњу са медијима у Републици Србији.


Радна група радиће на изради Нацрта стратешког документа о развоју система јавног информисања, којим се ближе дефинише ова област у наредних пет година.

За председника Радне групе именован је Дејан Стојановић, као представник Министарства културе и информисања.

У радној групи ће бити девет представника медијских и новинарских удружења, а осам представника државе.

Чланови Радне групе су: Јелена Танасковић из Министарства финансија, Саша Могић из Министарства државне управе и локалне самоуправе, Марија Ковачевић из Комисије за заштиту конкуренције, Ранка Вујовић из Републичког секретаријата за законодавство, Јелена Марковић из Управе за јавне набавке, Дејан Ракетић из Републичког секретаријата за јавне политике и Радомир Илић из Министарства правде.

Такође, чланови Радне групе су и Атила Мартон као представник Владе АП Војводине, Далила Љубичић представник Асоцијације медија, Нино Брајовић представник УНС-а, Маја Раковић представник РАБ-а, Тања Максић представник Асоцијације онлајн медија, Вукашин Обрадовић из НУНС-а, Стојан Марковић представник ПУ „Локал прес“, Јелена Клеут представник НДНВ, Бобан Томић представник АНЕМ-а и Драгана Чабаркапа представник СИНОС-а.

Први састанак Радне групе биће одржан већ у понедељак, 25. јуна.

Координациона група за сарадњу са медијима у Републици Србији образује се са циљем да кроз сарадњу са Тимом за дијалог, који ће формирати медијска и новинарска удружења, ради на унапређењу односа са медијима и решавању отворених питања медија у нашој држави.

Копредседници Координационе групе су Сузана Васиљевић саветница за медије председника Републике Србије и Јелена Ковачевић саветница за медије председнице Владе Републике Србије.

Чланови овог тела радиће у саставу: Немања Пантић из Министарства унутрашњих послова, Ана Суботић из Министарства културе и информисања, Милица Вучковић из Министарства правде, Јелена Парезановић из Министарства државне управе и локалне самоуправе и Ранка Вујовић из Републичког секретаријата за законодавство.


Документи
Извештаји са седница Владе: предлози закона, стратегије, решења, уредбе, закључци, одлуке, информације ...

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs