Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења Владе > Влада одобрила запошљавање 100 младих лекара

Влада одобрила запошљавање 100 младих лекара

Београд, 7. јун 2018. године – Влада Републике Србије донела је на данашњој седници закључке о давању сагласности да Министарство здравља запосли сто дипломаца медицинских факултета у здравственим установама у Србији, као и о давању финансијске помоћи Републици Српској.


Влада је одобравањем запошљавања младих лекара подржала најуспешније студенте који су својим радом, знањем и трудом постигли изузетне научне и академске резултате.

Овим би се будућим лекарима омогућило усавршавање у области медицине у оквиру државног система здравствене заштите.

Циљ Владе Србије је постизање позитивне селекције кадрова у здравственом систему и омогућавање младим лекарима да раде и усавршавају се у својој земљи, што би требало да спречи одлазак младих лекара из Србије.

Влада Републике Србије донела је Закључак о давању сагласности да се општини Невесиње у Републици Српској и „Координацији Срба“ Мостар упути једнократна финансијска помоћ.

Влада Србије донела је одлуку да упути једнократну финансијску помоћ од 2.500.000 евра за изградњу магистралног пута М20 Гацко – Фоча, деоница Тјентиште – Брод на Дрини – Шћепан поље.

Такође, донета је одлука да се општини Невесиње упути финансијска помоћ од 150.000 евра за реконструкцију Дома културе у овој општини.

Истим Закључком одлучено је да „Координација Срба“ Мостар добије финансијску помоћ у износу од 125.000 евра за реализацију пројеката од интереса за српску заједницу у Мостару.


Документи
Извештаји са седница Владе: предлози закона, стратегије, решења, уредбе, закључци, одлуке, информације ...

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs