Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Одржан други састанак у вези са израдом медијске стратегије

Одржан други састанак у вези са израдом медијске стратегије

Београд, 7. јун 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић одржала је данас други радни састанак са представницима медијских и новинарских удружења у вези са израдом медијске стратегије, којем је присуствовао и министар културе и информисања Владан Вукосављевић и представници овог министарства.

Фото: Фонет

На састанку, на којем су учествовале и саветница председника Републике Србије за медије Сузана Васиљевић и саветница председнице Владе за медије Јелена Ковачевић, разговарало се о саставу радне групе за израду медијске стратегије и начину рада.

За председника радне групе изабран је Дејан Стојановић, као представник Министарства културе и информисања. С обзиром на то да је реч о важном документу за развој медијске сцене у Србији, циљ је да у њеној изради учествују сва релевантна медијска удружења, како би процес био инклузиван и како би се заједно дошло до најбољих решења у интересу медија и јавности.

До наредног састанка, медијска и новинарска удружења треба да доставе предлог чланова радне групе, како би она што пре почела са радом.

Израду стратегије подржале су међународне организације и амбасаде, чији су представници учествовали на састанку: ОЕБС, Делегација Европске уније, Амбасада Краљевине Норвешке и Фондација „Конрад Аденауер“. ОЕБС и Делегација Европске уније понудили су експертску помоћ у припреми и изради овог документа, што је прихваћено од свих учесника састанка.

Фото: Фонет

Договорено је и да ће чланови Координационог тела за сарадњу са медијима, које ће радити на унапређењу положаја медија, бити саветнице за медије председника Србије и председнице Владе, Сузана Васиљевић и Јелена Ковачевић, а да се до наредног састанка установе и остали чланови овог тела које ће дневно и оперативно радити на решавању отворених питања. Прва тема којом ће се бавити Координационо тело је безбедност новинара.

У име медијских и новинарских удружења, на састанку су учествовали представници Независног удружења новинара Србије, Удружења новинара Србије, Независног друштва новинара Војводине, Асоцијације медија, Локал преса, Асоцијације независних електронских медија, Асоцијације онлајн медија, РАБ Србија и Синдиката новинара Србије (СИНОС).

Наредни састанак биће одржан у понедељак, 18. јуна. До тада медијска и новинарска удружења треба да пошаљу предлоге за чланове у радној групи и Координационом телу за сарадњу са медијима.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs