Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Позив Танзанији да повуче признање Косова

Позив Танзанији да повуче признање Косова

Београд/Москва, 5. јун 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић данас се у Москви, на маргинама међународног форума "Развој парламентаризма", састао са делегацијом Републике Танзаније, коју је предводио генерал-мајор Симон Мумви.


Ђурић је упутио позив властима те афричке државе да размотре могућност повлачења признања једнострано проглашене независности Косова, и притом указао на бројне међународно-правне и политичке аргументе који стоје иза таквог апела.

Он је изразио очекивање да ће се билатерална сарадња Србије и Танзаније у предстојећем периоду интензивирати на највишем политичком нивоу.

Такође, Ђурић је подсетио на дугогодишњу историју сарадње и пријатељства, нагласивши да постоји обострани интерес да се обнове некадашњи изузетно квалитетни односи.

Ђурић се данас састао и са члановима делегације Јужног Судана, изразивши им захвалност на доследној подршци њихове државе територијалном интегритету и суверенитету Србије.

Самит у Москви, на којем учествује више од 80 делегација, био је прилика за размену мишљења са представницима великог броја држава, како би се многи од њих ближе упознали са позицијама Србије по питању Косова и Метохије, наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs