Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Важност очувања мира и стабилности у региону

Важност очувања мира и стабилности у региону

Београд, 1. јун 2018. године – Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Душан Козарев примио је данас групу од 20 младих Срба и Албанаца из центалне Србије и са Косова и Метохије, који у оквиру програма „Прошлост се наставља“, бораве у Београду од 30. маја до 2. јуна.


Захваљујући српским и албанским студентима на посети, Козарев је изразио задовољство намером ових младих људи да уче о прошлости, сазнају више о актуелним односима Београда и Приштине и перспективи суживота Срба и Албанаца на овим просторима.

Он је истакао важност очувања мира и стабилности у региону, као и одрживог напретка, посебно у економској сфери.

Осврнувши се на учестале нападе на Србе, који су се у последњих неколико дана десили у покрајини, заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију је нагласио да је од изузетног значаја да се на нашим просторима обезбеди доследна заштита људских права, у складу са најсавременијим европским и светским стандардима.

Позитиван пример је одржавање фестивала "Мирдита-Добар дан", у традиционално отвореном и слободном Београду, насупрот актуелној ситуацији на Космету, где су се у последњих неколико дана десили недопустиви напади на Србе, чак и на жене и децу, рекао је Козарев.

На састанку је постигнута сагласност о потреби за већом сарадњом младих Срба и Албанаца на реализацији заједничких вишенационалних студентских пројеката, у циљу јачања међусобног поверења, који ће водити Балкан ка бољој будућности, наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs