Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења Владе > Влада предложила закон којим се укида печат за привреду

Влада предложила закон којим се укида печат за привреду

Београд, 24. мај 2018. године – Влада Републике Србије усвојила је на данашњој седници Предлог закона о изменама и допунама Закона о привредним друштвима, којим се укида обавезна употреба печата у пословању привреде и отклања још један непотребан административни терет за правна лица.


Предлогом овог закона прописано је да се привредном друштву не може увести обавезна употреба печата у пословним писмима и другим документима.

Почетком примене закона, престају да важе и одредбе које правна лица обавезују на употребу печата и у 12 других закона.

Овом одлуком Владе Србије отклања се још један непотребан административни терет за правна лица, што ће значајно утицати на унапређење привредног амбијента, побољшање позиције Србије на ранг-листи Светске банке о условима пословања (Doing Business) и што је најважније, на промену свести код привредника, али и опште слике Србије у свету.

Захваљујући овој одлуци почеће нова ера пословања привредних друштава у Србији, која ће омогућити да, са претходно донетим Законом о еПословању и пратећим подзаконским актима, правна лица постепено пређу на електронско пословање користећи електронска документа и потписе, електронску размену података, као и електронски архивирана документа.

Израда и употреба печата наметала је сувишну администрацију, утрошак времена, отежавала пословање и представљала додатно финансијско оптерећење, па се укидањем обавезе његовог коришћења значајно смањује оптерећење привреде.


Документи
Извештаји са седница Владе: предлози закона, стратегије, решења, уредбе, закључци, одлуке, информације ...

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs