Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Београд за решавање свих несугласица политичким средствима

Београд за решавање свих несугласица политичким средствима

Београд, 22. мај 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић информисао је данас посланика немачког Бундестага и члана Одбора за односе са Европском унијом Мануела Сарацина о проблемима са којима се свакодневно суочава српски народ на Космету.

Фото: Танјуг

Ђурић је свог саговорника упознао са чињеницом да је ниво одрживог повратка интерно расељених Срба у покрајину занемарљив, као и са током дијалога Београда и Приштине и резултатима унутрашњег дијалога о Косову и Метохији, покренутог на иницијативу председника Србије Александра Вучића.

Према његовим речима, за разлику од Београда, који је испунио све договоре проистекле из Бриселског споразума, Приштина није испунила своју највећу и најважнију обавезу, а то је формирање Заједнице српских општина, са чиме се касни читавих пет година.

Политика коју у дијалогу заступа председник Вучић ствара предуслове за договор и дугорочну стабилност у региону, а тек треба да видимо политичку зрелост друге стране за постизање договора у интересу свих, истакао је Ђурић.

Он је додао да је Београд, и поред свега, опредељен за решавање свих несугласица на релацији Београд–Приштина дијалогом и политичким средствима.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs