Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Основци из Ранилуга посетили Београд

Основци из Ранилуга посетили Београд

Београд, 19. мај 2018. године – Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић обишао је данас, заједно са ученицима Основне школе "Вељко Дугошевић" из Ранилуга, Зоолошки врт у Београду.

Основци из Ранилуга дошли су у Београд, где овог викенда учествују на 16. фестивалу за младе "Витезово пролеће", који их је, појединачно, наградио за стваралаштво у разним уметничким и образовним областима.

Петковић је истакао да су те награде најбољи показатељ да на Косову и Метохији живе, раде и стварају изузетно паметна, надарена и креативна деца.

Према његовим речима, те награде су само потврда њихове креативности и памети, али то је и награда и похвала за њихову школу и образовни систем који функционише у систему Србије.

Он је истакао да не само на северу Космета, већ и на југу функционишу наше институције културе, здравства, образовања и да баш због тога итекако имамо разлога да се свом снагом боримо за очување наших институција.

То је и показатељ да је држава Србија итекако присутна на Косову и Метохији, подвукао је Петковић и додао да деца у покрајини одрастају и живе у изузетно тешким околностима и условима, поготово она јужно од Ибра, па ће овај дан обојити њихову, понекад, суморну реалност.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs