Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења Владе > Разговори са ММФ-ом теку по плану

Разговори са ММФ-ом теку по плану

Београд, 18. мај 2018. године – Влада Републике Србије демантовала је данас информације објављене на порталу ”Политика”, где се инсинуира да је мисија Међународног монетарног фонда (ММФ) отишла из Србије незадовољна и да са ММФ није постигнут договор око новог аранжмана.

Влада Републике Србије жели још једном да нагласи да се разговори о новом аранжману одвијају према плану и без икаквих проблема, а што је потврдио и сам ММФ у свом званичном саопштењу.

Сви састанци са ММФ-ом, који су одржани током ове недеље, завршени су успешно. Разговори ће се наставити током јуна и очекује се потписивање новог аранжмана током лета. Нови програм, заједно са циљевима које програм треба да испуни, су скоро у потпуности договорени. Са ММФ-ом имамо висок ниво и разумевања и слагања око тога шта треба да се уради наредних година, изјавила је данас председница Владе Србије Ана Брнабић.

Брнабић се претходно ове недеље састала са делегацијом Међународног монетарног фонда, предвођеном шефом Мисије Џејмсом Руфом и сагласила се са оценом да су реформе током претходне три године дале добре резултате и да је важно наставити структурне реформе.

Председница Владе изјавила је тада да је први квартал био изузетно добар и да Влада наставља да ради као и до сада и да нема простора за опуштање, како би се постигли жељени резултати у овој години. Циљ Владе је да се постигне одржив и димамичан економски раст, рекла је Брнабић.


Документи
Извештаји са седница Владе: предлози закона, стратегије, решења, уредбе, закључци, одлуке, информације ...

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs