Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења Владе > Влада усвојила предлоге више закона

Влада усвојила предлоге више закона

Београд, 10. мај 2018. године – Влада Републике Србије усвојила је на данашњој седници Предлог закона о посебним условима за реализацију пројекта изградње станова за припаднике снага безбедности, Предлог закона о пресађивању људских органа и Предлог закона о људским ћелијама и ткивима.


Такође, усвојен је и Предлог закона о изменама и допунама Закона о матичним књигама, Предлог закона о допунама Закона о ограничавању располагања имовином у циљу спречавања тероризма и Предлог закона о изменама и допунама Закона о безбедности саобраћаја на путевима, којим се омогућава брзина до 130 километара на час на ауто-путу.

Овај закон се доноси из потребе да се ускладе решења која се односе на ограничење брзине на ауто-путу са већином земаља Европске уније, због чега је до сада прописана брзина према нашем законодавству до 120 километара на час повећана за 10 километара на час.

Влада је на данашњој седници донела одлуку о томе да се Посебан колективни уговор за радно ангажовање естрадно-музичких уметника и извођача у угоститељству примењује и на послодавце који нису чланови Уније послодаваца Србије и који нису учествовали у његовом закључивању.

Доношењем ове одлуке обезбеђују се једнаки услови радног ангажовања извођача естрадно-музичког програма код свих послодаваца у Србији, чиме се спречава сива економија у тој делатности.

Одлука ће у значајној мери допринети ефикаснијој заштити радно-музичких права извођача естрадно-музичког програма, као и послова стручњака и сарадника у естрадно-музичкој области.


Документи
Извештаји са седница Владе: предлози закона, стратегије, решења, уредбе, закључци, одлуке, информације ...

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs