Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Статусни симболи "Косова" не смеју бити истицани на ЕП у каратеу у Новом Саду

Статусни симболи "Косова" не смеју бити истицани на ЕП у каратеу у Новом Саду

Београд, 8. мај 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић изјавио је да је данас одржан састанак Координационог тима Владе за усмеравање активности спортских организација у Републици Србији по питању статуса спортских организација и учешћа спортиста под ингеренцијом привремених институција самоуправе у Приштини на међународном нивоу.

Ђурић је истакао да је на том састанку потврђено да на предстојећем Европском првенству у каратеу у Новом Саду спортисти из јужне српске покрајине неће моћи да имају обележја такозваног "Косова".

Такође, закључено је и да статусни симболи такозваног "Косова" уочи и током такмичења не смеју бити истицани на спортском борилишту и његовом окружењу.

Организатори су, као добри домаћини, омогућили да каратисти из наше јужне покрајине наступају на овом такмичењу, али искључиво статусно неутрално и биће представљени именом и презименом и грбом Европске карате федерације.

Координациони тим је констатовао да се на овај начин отклања могућност да једна међународна спортска манифестација буде злоупотребљена за промовисање сепаратизма и кршења међународног права, Устава и закона Републике Србије.

Србија ће бити добар домаћин свима којима је стало до спорта, а не до политике, наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs