Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Решавање економских проблема важно за опстанак Срба на Космету

Решавање економских проблема важно за опстанак Срба на Космету

Суботица, 7. мај 2018. године – Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев изјавио је данас, на округлом столу „Економски, привредни и пословни аспекти унутрашњег дијалога о Косову и Метохији“, да Влада чини све да побољша економски статус нашег становништва у јужној покрајини.

Фото: tanjug.rs
Козарев је у обраћању новинарима у Суботици истакао да је економија битна тема за Косово и Метохију, и да је зато допринос данашњег скупа решавању проблема у јужној српској покрајини изузетно важан.

Он је подсетио на то да је положај српског народа на Космету додатно отежан чињеницом да се он налази и у безбедносно тешким условима, уз напомену да је већ предузет низ значајних мера, посебно након посете председника Републике Александра Вучића Лапљем Селу почетком године.

У наредном периоду, како је најавио, очекују се врло конкретни догађаји на терену који ће додатно подстаћи комуникацију и повезивање бизниса из централне Србије са економским чиниоцима на Космету.

Декан Економског факултета Александар Грубор оценио је да академска заједница мора да укаже на економске проблеме и на значај даљег економског присуства Србије на територији јужне покрајине, како би се пронашли што ефикаснији начини за то да се олакша живот српског становништва на терену.

Градоначелник Суботице Богдан Лабан изразио је спремност тог града да пружи подршку српском народу на Косову и Метохији.

Скуп су организовали Економски факултет у Суботици Универзитета у Новом Саду и Радна група Владе Републике Србије за пружање подршке вођењу унутрашњег дијалога о Косову и Метохији.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs