Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Универзитет стуб опстанка Срба на Космету

Универзитет стуб опстанка Срба на Космету

Косовска Митровица, 23. април 2018. године – Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Жељко Јовић присуствовао је данас у Косовској Митровици Свечаној академији поводом Дана студената Приштинског универзитета са привременим седиштем у том граду.


Јовић је на скупу одржаном у амфитеатру Факултета техничких наука пренео честитку овој високошколској установи од, како је рекао, свих људи који свакога дана вредно раде у свим државним институцијама како би нашем народу у покрајини било боље и да би се створили бољи услови за живот на овим просторима.

Он је нагласио да се држава Србија свакодневно труди да се поправе политички, економски и социјални услови на Космету, подсетивши на то да је данас и Дан књиге, али и Дан војске Републике Србије.

Нико не би требало да се плаши опремљеног и јаког српског војника и српске војске. Али, она је опомена свима који би желели да нас убијају. Снага ниједне, па ни српске државе не би требало да лежи у топузу. Наша снага је у знању, врлини и тиме морамо да се боримо и да побеђујемо, поручио је Јовић.

Он је истакао да данас није нимало лако бити студент у Косовској Митровици, указавши на то да је студирање и живот какав се живи на овим просторима, део једне велике заједничке одговорности.

Ви сте наш први бедем и од вас највише очекујемо. Брод који ми водимо је у немирном мору. Све оно што ви радите јесте припрема да једнога дана тај брод сами преузмете, рекао је Јовић, изразивши наду у то да ће преузимање бити у "мирној луци".

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију је студентима поручио да раде вредно јер је рад оно што ће им омогућити да живе боље и дати им стратешку предност испред свих наших непријатеља којих није мало.

Држава Србија вас неће никада заборавити. Радићемо и трудићемо се да останете део српског образовног система, да радите у српским институцијама и да чувате државу Србију, поручио је Јовић.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs