Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Честитка студентима Приштинског универзитета

Честитка студентима Приштинског универзитета

Беград, 23. април 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић честитао је студентима Приштинског универзитета са привременим седиштем у Косовској Митровици њихов дан – 23. април, пожелевши им да остану чувари српског идентитета и институционалног присуства Србије у нашој јужној покрајини, али и гарант будућности српског народа на тим просторима.


Ваш универзитет остаће у оквиру образовног система Србије јер је за наш народ на Косову и Метохији то питање од стратешког значаја. Нека ваша младост, енергија и знање буду темељ боље и снажније националне грађевине, а ваша дела на понос овој и будућим генерацијама, поручио је Ђурић.

Он је нагласио да студенти Приштинског универзитета у Влади Србије и у Канцеларији за Косово и Метохију имају поузданог партнера, који ће дати све од себе да се унапреде услови њиховог студирања, побољша квалитет образовања и студентски стандард.

На вама је да студије искористите за стицање знања, нових идеја и интелектуалних достигнућа, како бисте у будућности помогли да ваше и наше Косово и Метохију водимо путем напретка и просперитета, подвукао је директор Канцеларије за Косово и Метохију.

Време у коме живимо је сложено и пуно изазова и искушења на које ћемо моћи да одговоримо у првом реду наоружани знањем, мудрошћу и вашом снагом и енергијом, навео је Ђурић.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs