Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Додатни пакет помоћи српском народу на Космету

Додатни пакет помоћи српском народу на Космету

Косовска Митровица, 20. април 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић саопштио је данас да је Влада одобрила додатни пакет помоћи и подршке за српски народ на Космету, пре свега за стамбено збрињавање, развој пољопривреде, као и за даљи развој бањско-туристичког и лечилишног комплекса у Бањској.

Фото: Танјуг

Ђурић је у обраћању новинарима у северној Косовској Митровици, након што је обишао две стамбене зграде у насељу Бошњачка махала, објаснио да ова одлука има за циљ да пошаље јасну поруку да нашем народу у покрајини припада и опстанак и останак и будућност, са жељом да поправимо услове животе.

Зграде су, како је прецизирао, намењене збрињавању младих брачних парова са децом и социјално угроженом становништву из општине Косовска Митровица, имају по 956,66 метара квадратних са по 12 стамбених јединица, а изграђене су средствима Канцеларије за Косово и Метохију у износу од 64 милиона динара.

Ове зграде су део великог програма подршке стамбеној изградњи на Космету. У претходне четири године изграђено је 888 стамбених јединица, а Влада је на јучерашњој седници донела одлуку да подржи и додатну изградњу, подвукао је Ђурић, најавивши да ће на северу Космета ове године бити изграђене још најмање четири такве зграде.

Он је, када је реч о пољопривреди, рекао да пакет који је јуче одобрен подразумева петоструко више издвајања средстава за пољопривреду за српске средине.

Према његовим речима, кроз програм ће подстицати сточарство, ратарство и све оно што може да допринесе опстанку и одрживом економском боравку Срба у јужној покрајини.

Фото: Танјуг

Ђурић је најавио да ће у Косовској Митровици у другој половини маја бити одржан велики бизнис форум, на којем ће учествовати неке од највећих српских компанија и најзначајнија имена српског бизниса, који ће бити охрабрени и финансијски и на друге начине од Србије да улажу у српске средине на Космету.

Очекујем да ће то бити додатни импулс економској одрживости српског народа у покрајини, поручио је он.

Директор Канцеларије је данас у Бањској обишао нову пивару, за чију је изградњу средства у износу од 25 милиона динара обезбедила Канцеларија за Косово и Метохију.

Такође, он је у Бањској обишао објекте у изградњи будућег бањског комплекса "Рајска бања", коју такође финансира Влада Србије преко Канцеларије за Косово и Метохију.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs