Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења Владе > Усвојен Предлог закона о централној евиденцији стварних власника

Усвојен Предлог закона о централној евиденцији стварних власника

Београд, 19. април 2018. године – Влада Републике Србије усвојила је на данашњој седници Предлог закона о централној евиденцији стварних власника, којим се обезбеђује јавна, јединствена, централна и електронска база података о физичким лицима који су стварни власници субјеката регистрованих у Републици Србији.


Централну евиденцију субјеката регистрованих у Републици Србији, попут привредних друштава, задруга, пословних удружења, фондација и задужбина, водиће Агенција за привредне регистре Републике Србије у електронској форми, преко регистратора.

Основни циљ доношења овог закона је унапређење постојећег система откривања и спречавања прања новца и финансирања тероризма и усаглашавање домаћег законодавства са свим међународним стандардима у овој области.

Влада је данас усвојила Стратегију развоја мрежа нове генерације до 2023. године, чији је главни циљ обезбеђивање инфраструктуре за развој Јединственог дигиталног тржишта у у Републици Србији, у складу са стратешким оквиром Европске уније у овој области.

Стратегијом ће бити дефинисане мере којима ће органи државне управе омогућити примену нових технологија, обезбедити доступност инфраструктури електронских комуникација и проширити скуп услуга који се могу понудити резиденцијалним и пословним корисницима.


Документи
Извештаји са седница Владе: предлози закона, стратегије, решења, уредбе, закључци, одлуке, информације ...

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs