Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Бриселски споразум се мора имплементирати

Бриселски споразум се мора имплементирати

Београд, 7. април 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић изјавио је данас да документ о формирању Заједнице српских општина (ЗСО), који је представила Приштина, није ништа до обесмишљавање претходне тврдње привремених институција у Приштини да ће формирати ЗСО.Фото: Танјуг

Ђурић је, на конференцији за новинаре одржаној у Влади Србије, истакао да Приштина нема намеру да формира Заједницу српских општина.

Он је рекао да Приштина, уместо да ради на успостављању ЗСО, формира нека "управљачка тела", која не представљају ништа друго до „одбор за туторство“ над представницима српске заједнице.

Према његовим речима, у Приштини је јуче страним дипломатама представљен документ који је назван механизам за асоцијацију српских општина, а да тај документ предвиђа и стварање некаквог извршног одбора, који треба да даје пројектне задатке Србима.

Тако нешто нигде није предвиђено Бриселским споразумом, нагласио је директор Канцеларије за Косово и Метохију и додао да не долази у обзир да се тако нешто оствари јер постоји Бриселски споразум.

Ђурић је објаснио да је Србија дошла до аутентичног документа који је Приштина представила, а под називом „Радни механизам за асоцијацију српских општина“.

Тим документом предвидели су, ни мање ни више, него да у тиму за спровођење, управљачком тиму, буду четири представника Срба, указао је Ђурић.

Поменутим документом је предвиђено да управљачки тим има 12 чланова, што значи да има албанску већину, указао је директор Канцеларије за Косово и Метохију.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs