Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења Владе > Србија поштује важност заштите ауторских права

Србија поштује важност заштите ауторских права

Београд, 3. април 2018. године – Тим председнице Владе Републике Србије састао се данас са члановима Европског комитета Међународне конфедерације друштава аутора и композитора (CISAC) и представницима СОКОЈ-а, поводом састанка CISAC-а, који се одржава у Београду 4. и 5. априла.


Делегацију CISAC-а предводио је директор ове организације Гади Орон и директор за Источну Европу и Русију Митко Чаталбашев.

CISAC је међународна конфедерација друштава аутора и композитора, која окупља 239 друштава чланица у 121 земљи и представља више од четири милиона стваралаца.

Организација заступа права стваралаца у свим областима са циљем подстицања законодавног окружења које подржава културне и креативне индустрије.

СОКОЈ је, такође, једна од чланица ове међународне организације.
Састанак Европског комитета CISAC-а један је од најважнијих догађаја те организације.

Представници CISAC-а истакли су да је одржавање тог скупа у Србији потврда значаја који наша земља показује у разумевању и поштовању заштите ауторских права и прилика да се подвуче важност заштите ауторских права и других права интелектуалне својине.

На састанку је истакнуто да је Србија доста урадила на поштовању права аутора доношењем сета закона из ове области, што је и један од важних услова за пријем наше земље у Светску трговинску организацију (СТО) и Европску унију.

Такође, указано је на важност тога да државе које имају своја удружења у овој организацији пруже неопходну помоћ како би законски оквири пратили развој нових технологија и на тај начин спречили нове видове злоупотреба.

Представници тима председнице Владе нагласили су да је Влада Србије спремна да, у сарадњи са организацијом СОКОЈ и другим удружењима, кроз дијалог и сарадњу, ради на даљем унапређењу ове области, и то не само у музичком стваралаштву, већ и у драмским, књижевним, ликовним и аудио-визуелним уметностима.


Документи
Извештаји са седница Владе: предлози закона, стратегије, решења, уредбе, закључци, одлуке, информације ...

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs