Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Унапредити рад центара за социјални рад на Космету

Унапредити рад центара за социјални рад на Космету

Београд, 3. април 2018. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић разговарали су данас са директорима центара за социјални рад у покрајини о тренутној ситуацији у овом делу Србије.


На састанку је било речи и о унапређењу рада и функционисања ових установа, како на терену, тако и у раду са корисницима услуга социјалне заштите.

Ђорђевић је рекао да се центри за социјални рад на Космету сусрећу са различитим проблемима, али да раде у пуном капацитету, као и установе те врсте у централној Србији, иако је њихов рад на терену компликованији и тежи из безбедносних разлога.

Он је указао на то да више од 4.300 људи са територије Косова и Метохије прима неки вид помоћи, због чега је потребно унапређење рада установа.

Такође, учесници састанка разговарали су о мањку броја запослених у центрима, али је упућена јасна порука да ће држава на све начине помоћи српском становништву на Косову и Метохији.

Директори центара за социјални рад упознали су Ђорђевића и Ђурића са свиме што је урађено, али и донирано Србима на Косову и Метохији, након посете председника Србије Александра Вучића.

Од руководилаца социјалних установа затражено је да појачају рад на терену како би прикупили све информације о потребама, али и о проблемима са којима се свакодневно сусрећу Срби на Косову и Метохији, наводи се у саопштењу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs