Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Центру за социјални рад у Вучитрну уручено теренско возило

Центру за социјални рад у Вучитрну уручено теренско возило

Прилужје, 11. март 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић присуствовао је данас уручивању теренског возила Центру за социјални рад Вучитрн, које је донација предузећа „Стефиал д.о.о.“, на чијем су челу бивши фудбалер и репрезентативац Дејан Станковић и Драган Руварац.

Фото: Танјуг

Ђурић је том приликом исказао захвалност нашем бившем репрезентативцу, који се толико пута на витешки начин борио за боје Србије, а сада наставља да се такође на витешки начин бори за помоћ и подршку нашем народу тамо где је најпотребније.

Он је оценио да овај пример веома много значи српском народу у покрајини и да ће додатно допринети томе да се, након посете председника Републике Александра Вучића, талас солидарности прошири.

Истовремено, Ђурић је поручио да ће држава Србија надокнадити штету нашим људима коју су претрпели услед изливања река Ситнице и Лаба.

Иако ово није област у којој имамо пуну надлежност, формирали смо један штаб за ванредне ситуације који настоји да те проблеме реши и мислим да је за ове људе веома важно то што је Комисија за накнаду штете већ на терену и што ће држава Србија, иако непосредно не може да врши власт, људима помоћи и око тих поплава, подвукао је Ђурић.

Након примопредаје возила "дачија дастер", потписан је уговор о изградњи куће за петочлану социјално угрожену породицу Митровић из села Граце. Кућа површине 75 метара квадратних, вредности 2,8 милиона динара, такође је донација предузећа Станковића и Руварца.

Донације теренског возила и куће представљају наставак акције која се реализује у циљу помоћи српском становништву на Косову и Метохији, након недавног разговора председника Србије са грађанима у Лапљем Селу.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs