Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Потписани уговори за изградњу три куће за Србе на Космету

Потписани уговори за изградњу три куће за Србе на Космету

Београд, 1. март 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић потписао је данас са представницима "Енергопројект холдинга" и ГП "Напред" уговоре о донацији за изградњу три куће за српске породице из општина Ораховац, Липљан и Витина на Косову и Метохији.

Фото: kim.gov.rs

Ђурић је, након потписивања уговора са генералним директорима ових предузећа Стојаном Чолаковим и Доброславом Бојовићем, поручио да се талас солидарности са Србима на Космету повећава из недеље у недељу.

Све је више људи који, попут наших данашњих доброчинитеља, желе да помогну српском живљу у покрајини, додао је директор Канцеларије за Косово и Метохију.

Он је, уз подсећање на то да је држава Србија у претходном периоду изградила 888 кућа и станова, поручио да ће се сада помагати Србима на Космету са двоструком већом енергијом и снагом, јер су се борби за останак и опстанак српског народа у јужној покрајини прикључили угледни и имућни Срби.

Саво Уламовић из Ораховца, који има четворо деце, а којем ће "Енергопројект" изградити кућу у вредности од приближно 4,8 милиона динара, исказао је захвалност донаторима, наводећи да је кућа у којој тренутно станују веома стара, те да живе у веома тешким условима.

Уламовић је такође изразио захвалност председнику Републике Србије Александру Вучићу на његовој иницијативи за помоћ Србима на Космету, али и на томе што је отишао у јужну покрајину и посетио их.

Предраг Михајловић из Липљана истакао је да ће њему и његовој супрузи кућа, у вредности од приближно 1,7 милиона динара, веома много значити, с обзиром на то да сада станују у контејнеру.

Гвозден Станојевић из Витине, који има четворо деце, а којем ће предузеће "Напред" изградити кућу вредну приближно 2,8 милиона динара, рекао је да је кућа у којој сада станује са породицом стара око 80 година.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs