Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења Владе > Дефинисани приоритети развоја информационог друштва у државној управи

Дефинисани приоритети развоја информационог друштва у државној управи

Београд, 14. фебруар 2018. године – Влада Републике Србије донела је на данашњој седници одлуку о утврђивању старог центра Врањева за просторно културно-историјску целину, с обзиром на урбанистичке, архитектонско-стилске и културно-историјске вредности.


Врањево представља центар културног и духовног живота Срба у северном Банату током 18, 19. и почетком 20. века, и ретко очуван стари центар сеоских насеља организован према административним мерама и законима 18. века у Војводини, са аутентичним типским зградама.

Влада Републике Србије донела је Закључак о усвајању Акционог плана за период од 2018. до 2019. године за спровођење Стратегије развоја информационог друштва у Републици Србији за 2020. годину.

Стратегијом су дефинисани главни приоритети у циљу развоја информационог друштва у областима државне управе, здравства, правосуђа, образовања, науке, културе и трговине.

Циљ стратегије јесте да омогући грађанима да неопходне контакте са судовима, системима здравствене заштите и другим органима управе, обављају електронским путем. Стратегија ће, између осталог, олакшати куповину и продају путем е-трговине, ефикасније пословање, као и смањење трошкова пословања.

Влада Србије донела је решење о додели новчаних награда за спортске резултате теквондисткињама Милици Мандић у износу од 15.000 евра, за освојену сребрну медаљу и Нађи Савковић, у износу од 10.000 евра, за освојену бронзану медаљу на Европском првенству у теквондоу, као и њиховом тренеру Драгану Јовићу.


Документи
Извештаји са седница Владе: предлози закона, стратегије, решења, уредбе, закључци, одлуке, информације ...

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs