Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Осуда напада на амбуланту у Сувом Долу код Косовске Митровице

Осуда напада на амбуланту у Сувом Долу код Косовске Митровице

Београд, 13. фебруар 2018. године – Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије најоштрије је данас осудила најновији напад на здравствену амбуланту у насељу Суви До, који је несумњиво у функцији застрашивања српског становништва у том делу Косовске Митровице.


У саопштењу се подсећа на то да је амбуланта каменована више пута у последњих неколико месеци, што јасно указује на мотиве нападача.

Канцеларија опомиње оне који у слепој мржњи насрћу на све што је српско да је обичај да се здравствени објекти не нападају ни у време ратних сукоба, и да је двострука срамота и грех када се то чини у миру.

Такође, Канцеларија ће помоћи да се и ова штета санира, онако како је помогла при изградњи, реновирању и опремању десетина здравствених објеката Републике Србије на Косову и Метохији од 2014. године.

Влада је у том периоду изградила и потпуно опремила болницу у селу Пасјане, Дом здравља у Гораждевцу, Студентску поликлинику у Косовској Митровици, реновирала и опремила двадесет амбуланти и домова здравља широм Косова и Метохије.

Истовремено, Влада је набавила савремену медицинску опрему и санитетска возила, ојачала Здравствени центар у Косовској Митровици, који је добио статус клиничко-болничког центра, и учинила још много тога за функционисање нашег здравственог система у покрајини, који ће у будућности бити све јачи, присутнији и на услузи грађанима на Космету.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs