Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Разговор са пољопривредницима на Космету

Разговор са пољопривредницима на Космету

Београд, 13. фебруар 2018. године – Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Владе Републике Србије саопштило је да ће делегација овог министарства, заједно са представницима Канцеларије за Косово и Метохију, данас и сутра боравити у јужној покрајини, где ће разговарати са пољопривредницима.


Они ће том приликом на терену извршити процену како би се направио одговарајући пакет помоћи за српско становништво на Косову и Метохији.

Ова посета биће реализована на основу договора о пружању помоћи Србима са Косова и Метохије како би решили конкретне проблеме о којима су разговарали са председником Србије Александром Вучићем приликом његове недавне посете Лапљем Селу.

Представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде састаће се данас у Ранилугу са пољопривредним произвођачима из Витине, Гњилана и Партеша, а потом обићи и истакнуте пољопривреднике у том крају.

У Штрпцу ће се сусрести са пољопривредницима из Штрпца и Горе, као и са малинарима, а разговараће и са пољопривредним произвођачима из Новог Брда и Каменице.

У среду, 14. фебруара, делегација, коју ће чинити и стручњаци Института за воћарство Чачак, Института за сточарство Београд-Земун и Института за повртарство Смедеревска Паланка, састаће се са пољопривредним произвођачима Грачанице и Лапљег Села.

Такође, они ће разговарати и са потенцијалним пољопривредним произвођачима са територије Велике Хоче, где ће посетити и тамошњу винарију, док ће се у Гораждевцу састати са пољопривредним произвођачима из Гораждевца, Клине и Истока, наводи се у саопштењу.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs