Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Извештаји Унмика важни за решавање проблема на Космету

Извештаји Унмика важни за решавање проблема на Космету

Београд, 2. фебруар 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић и шеф Мисије УН на Косову и Метохији (Унмик) Захир Танин разговарали су данас о предстојећем извештају Унмика о ситуацији на Космету, који ће 7. фебруара бити представљен Савету безбедности УН.


Ђурић је изразио захвалност Танину на објективној анализи ситуације у јужној српској покрајини, и додао да је дестабилизација на терену у протеклом периоду показала да је неопходно наставити са тромесечним ритмом подношења извештаја Унмика, како би међународна јавност што ажурније била упозната са проблемима и изазовима на Космету.

У разговору је посебна пажња посвећена убиству Оливера Ивановића, а саговорници су оценили да је неопходно да институције и службе у чијој је то ингеренцији спроведу објективну и свеобухватну истрагу.

Ђурић је упозорио на то да, упркос јасно израженој вољи Београда да помогне расветљавању тог злочина, Приштина до сада није показала спремност да тако нешто омогући.

Танин је на састанку упознат и са током унутрашњег дијалога о Косову и Метохији, покренутог на иницијативу председника Србије Александра Вучића, као и са перспективама за наставак дијалога Београда и Приштине, наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs