Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Интервјуи > Добар пословни амбијент кључ за инвестиције

Добар пословни амбијент кључ за инвестиције

Београд, 28. јануар 2018. године – Министар привреде у Влади Републике Србије Горан Кнежевић изјавио је данас да Влада Србије и ресорно министарство раде на унапређењу пословног амбијента, због чега је 2017. године донет низ законских решења.

Кнежевић је, у интервјуу за данашње издање дневног листа „Блиц“, истакао да поменута законска решења олакшавају пословање, што је довело до бољег кредитног рејтинга Србије и до тога да су директне стране инвестиције у 2017. години достигле ниво од 2,6 милијарди евра.

Проблем је, како је навео, у томе што многи и даље очекују да држава регулише сва кретања, не само у привреди, већ и у свим другим сегментима друштва, а то је потпуно погрешно.
Држава је ту да усмерава и ствара повољан пословни амбијент, а иницијатива, посвећеност, рад и резултати су на свакоме од нас, додао је он.

Министар је подсетио на то да је Србија у претходне три године напредовала за 48 места на “Дуинг бизнис листи“ Светске банке, која је главни показатељ лакоће пословања, а циљ је да наша земља уђе међу првих десет земаља света.

Он је, одговарајући на питање да ли ће се и када престати са праксом субвенционисања инвеститора, рекао да се за сада неће престати, јер нема ниједне земље која је по привредној снази као Србија, а да се развила без страних инвестиција.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs