Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Одлучније реаговати на паљење српске имовине на Космету

Одлучније реаговати на паљење српске имовине на Космету

Београд, 8. јануар 2018. године – Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Душан Козарев поручио је данас да наизглед минорни инциденти попут крађе стоке и паљења летине Срба на Косову и Метохији захтевају одлучну реакцију.


Козарев је у изјави за јавност затражио реакцију пре свега међународне заједнице, јер су, како је навео, напади на имовину увек у функцији стварања атмосфере неспокојства и страха.

Он је навео да је последњи случај паљења сена српских повратника у околини Клине најотворенија претња свима онима који би и помислили да се врате на своја предратна имања.

Разуме се да ће Канцеларија за Косово и Метохију посредством општинских привремених органа настојати да, кад год је то могуће, обештети наше сународнике у оваквим ситуацијама, јер напад на имовину јесте напад на егзистенцију, будући да се српске повратничке породице претежно баве пољопривредом, истакао је Козарев.

Такође, он је апеловао и на албанске политичке чиниоце на Косову и Метохији да јасније осуђују нападе и провокације против Срба, њихове имовине и светиња, с обзиром на то да се напад на имовину породице Вулић у селу Рудице не може посматрати издвојено од антисрпске хистерије која је за Божић захватила неке екстремне појединце и организације у нашој јужној покрајини.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs