Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Истрајност српског народа кључ опстанка на Космету

Истрајност српског народа кључ опстанка на Космету

Косовска Митровица, 6. јануар 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић присуствовао је данас паљењу бадњака и вечерњем богослужењу у цркви Светог Димитрија у Косовској Митровици и том приликом поручио да док је Божића биће и Срба и Србије на Космету.

Фото: kim.gov.rs

Ђурић је након богослужења, које је служио епископ рашко-призренски и косовско-метохијски Теодосије, рекао да је на Косову и Метохији посебно важно истаћи да је свака година, година борбе за опстанак.

Он је окупљеним грађанима честитао Бадње вече и срећне празнике, и поручио свим Србима у земљи и расејању да је важно да се негују српски обичаји, јер како је рекао, нема успешног народа уколико се не поштује традиција. 

За Бадње вече са Косова и Метохије и старе Србије, како је истакао, шаљемо целом српству честитке и поруку да је важно да негујемо наше обичаје јер је то оно што нас чини народом.

Ђурић је указао на то не можемо бити успешан народ уколико не поштујемо и не негујемо оно што нас чини заједницом, а Божић је један од најсветијих и најважнијих хришћанских православних и српских празника.

Кључ опстанка Срба на Косову и Метохији, са Српском православном црквом је, како је нагласио, истрајност и издржљивост.

Овде на Космету, у старој Србији, посебно је важно да кажемо да је свака година па и ова у којој се боримо за опстанак и у којој се молимо за то да уз подршку наше браће из целог света овде на Космету наш народ и црква опстану и буду јачи, да смо уверени у то да су истрајност и издржљивост нашег народа заједно са нашом црквом кључ нашег опстанка на овим просторима и да ћемо наставити да као држава радимо на томе да на овим заветним српским просторима и у будућности останемо, поручио је Ђурић.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs