Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Ђурић честитао Божић српском народу на Космету

Ђурић честитао Божић српском народу на Космету

Београд, 5. јануар 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић упутио је данас честитку поводом Божића патријарху српском Иринеју, свештенству, православним верницима, а посебно српском народу на Косову и Метохији.


"У име Канцеларије за Косово и Метохију и своје име, Његовој светости патријарху српском господину Иринеју, свештенству, православним верницима, посебно српском народу на Косову и Метохији, желим срећан Божић.

Божићни дани који су пред нама представљају симбол слоге, љубави, међусобног разумевања и уважавања и истовремено нас обавезују на поштовање и афирмисање толеранције и заједништва међу људима.

И док ишчекујемо са радошћу дан Христовог рођења, који нас увек и изнова обасјава светлошћу вере, наде и љубави, нека се наши домови испуне задовољством, благостањем и миром, а осећање човекољубља, правде и правичности нека нам буду пут и путоказ за срећу и просперитет свих наших грађања.

Такође, искрено желим да нас вековна симболика Христовог рођења оснажи да у миру и међусобном поверењу градимо сигурну будућност за све нас, а слога и јединство, чисто срце, поштење и правичност, нека буду залог опстанка и останка нашег народа на вековним огњиштима предака на Косову и Метохији.

И зато, окренимо се с радошћу Божићу и Новој години, негујући у себи толеранцију и поштовање према ближњима, ценећи друго и другачије, што је уједно и основа складног заједничког живота. Нека врема пред нама буде време љубави и разумевања у коме ћемо стицати и неговати безвремене хришћанске вредности, проналазећи их пре свега у нама самима.

Уз жељу за личну и породичну срећу, професионални успех, а изнад свега добро здравље, надам се да ће борба за очување универзалног добра бити циљ коме ћемо заједно тежити и у овој години.

Мир Божји, Христос се роди!", наводи се у честитки.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs