Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења Владе > Усвојена уредба о додели 80 хиљада ваучера за одмор у Србији

Усвојена уредба о додели 80 хиљада ваучера за одмор у Србији

Београд, 28. децембар 2017. године – Влада Републике Србије усвојила је на данашњој седници Уредбу о условима и начину доделе и коришћења средстава за подстицање унапређења туристичког промета домаћих туриста на територији Републике Србије.


С обзиром на то да туризам представља изузетно важну грану националне економије, директно подстиче запошљавање и отварање нових радних места и доприноси укупном бруто домаћем производу, Влада Србије је одлучила да усвоји Уредбу која предвиђа доделу 80 хиљада ваучера за одмор у Србији за наредну годину.

Корисници ваучера могу бити: пензионери, незапослена лица са евиденције Националне службе за запошљавање (НСЗ), корисници права на доходак за помоћ и негу другог лица, запослени чија примања не прелазе износ од 60 хиљада динара месечно, ратни војни и цивилни инвалиди рата са примањима која не прелазе 60 хиљада динара месечно, корисници права на накнаду на породичну инвалиднину по палом борцу, корисници регистрованог пољопривредног газдинства.

Грађани ваучере могу користити закључно са 20. новембром следеће године, на територији целе Србије, изузев Београда и Новог Сада.

Влада Србије усвојила је Уредбу о утврђивању плана званичне статистике за 2018. годину.

Израда програма и планова званичне статистике представља један од значајних сегмената у процесу прилагођавања Србије са стандардима и праксом Европске уније.

Доношењем програма и планова званична статистика обезбеђује податке за праћење резултата активности, нарочито у економској области и оцену критеријума способности преузимања обавеза из чланства у Европској унији.

Званична статистика важна је и у односима Србије са другим међународним институцијама, као што су Уједињене нације, Међународни монетарни фонд и Светска банка.

Влада Србије донела је на данашњој седници одлуку о укидању виза за грађане Републике Суринам.

Доношењем ове одлуке очекује се повећан број посета и туристичких долазака држављана Републике Суринам у Србију, као и потенцијалних инвеститора.

Одлуком се омогућава стварање повољнијег пословног амбијента и свеобухватно унапређење билатералних односа двеју држава.


Документи
Извештаји са седница Владе: предлози закона, стратегије, решења, уредбе, закључци, одлуке, информације ...

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs