Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења Владе > Убудуће без штампања рачуноводствених исправа

Убудуће без штампања рачуноводствених исправа

Београд, 13.децембар 2017. године – Влада Републике Србије саопштила је данас да је учинила још један корак у правцу ефикаснијег, рационалнијег и јефтинијег пословања јер рачуноводствене исправе, укључујући фактуре, не морају да се штампају, нити да садрже печат и потпис.

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић и министар финансија Душан Вујовић потписали су данас Објашњење у вези са издавањем и књижењем рачуна (фактура) у папирном и електронском облику без употребе печата и потписа.

Објашњењем, које ће бити достављено надлежним органима и институцијама, дефинисано је да правна лица и предузетници могу издавати фактуре у папирном или електронском облику.

Кључно појашњење односи се на то да није обавезно штампање фактуре која је изворно настала у електронском облику, нити да се на евентуално одштампан документ ставља отисак печата како би се сматрао валидним.

Електронска фактура је валидна у електронском облику, без потписа и печата, не мора да се штампа и не мора да се шаље поштом.

Фактура која је изворно настала у папирном облику, не мора да садржи печат и потпис одговорног лица. Фактура која је настала у електронском облику или дигитализацијом, такође не мора бити потписана електронским потписом.

Председница Владе Ана Брнабић изјавила је тим поводом да се применом овог прописа елиминишу велики непотребни трошкови и олакшава пословање, нагласивши да уштеда новца, папира и времена значи брже, ефикасније и рационалније пословање, у складу са савременим стандардима.


Документи
Извештаји са седница Владе: предлози закона, стратегије, решења, уредбе, закључци, одлуке, информације ...

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs