Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења Владе > Помоћ Албанији за санирање последица поплава

Помоћ Албанији за санирање последица поплава

Београд, 8. децембар 2017. године – Влада Републике Србије усвојила је на данашњој седници одлуку да се Републици Албанији упути новчана помоћ од 100.000 евра за санирање последица поплава које су недавно задесиле ову земљу.

Због тешке хуманитарне ситуације, Влада Србије ће, у складу са својим могућностима, поред финансијских средстава, упутити и помоћ у роби.

Влада је одлучила да упути једнократну финансијску помоћ Републици Куби у износу од 50.000 евра за отклањање последица катастрофалног урагана „Ирма“, који је изазвао велику материјалну штету и однео доста људских живота.

На седници је донета одлука и о укидању виза за држављане Републике Гвинеје Бисао како би се туристима из ове државе омогућио лакши улазак у земљу и створио повољнији пословни амбијент за потенцијалне инвеститоре. Овом одлуком створен је још један предуслов за унапређење билатералних односа са овом земљом.

У прилогу можете погледати писмо председнице Владе Србије Ане Брнабић, које је упутила премијеру Републике Албаније Едију Рами поводом тешке хуманитарне ситуације, настале након недавних поплава у тој земљи.


Документи
Извештаји са седница Владе: предлози закона, стратегије, решења, уредбе, закључци, одлуке, информације ...

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs