Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења Владе > Сарадња са ЕУ у обуци органа за спровођење закона

Сарадња са ЕУ у обуци органа за спровођење закона

Београд, 24. новембар 2017. године – Влада Републике Србије утврдила је на данашњој седници Предлог закона о потврђивању радног аранжмана између Министарства унутрашњих послова Републике Србије и Агенције Европске уније за обуку органа за спровођење закона (CEPOL).

Фото: Фонет

Радни аранжман између Министарства унутрашњих послова Владе Републике Србије и Агенције Европске уније за обуку органа за спровођење закона, потписан у септембру ове године, подразумева јачање и учвршћивање међусобне сарадње кроз учешћа службеника Републике Србије у обукама агенције, као и службеника CEPOL-а у области правосуђа и унутрашњих послова у обукама које организује Министарство унутрашњих послова.

Влада Републике Србије усвојила је Закључак о прихватању извештаја о спроведеним активностима на реализацији Споразума између Владе Републике Србије и Владе Народне Републике Кине о обостраном оснивању културних центара.

Закључак се односи на одлуку Владе Србије о оснивању Културног центра Републике Србије у Пекингу.

Оснивање центра у складу је са све интензивнијим и динамичнијим односима двеју држава у области културе, како на билатералном нивоу, тако и у оквиру процеса „Један појас, један пут“.

Овај центар омогућио би јаче везе између установа културе Србије и Кине, као и директну сарадњу уметника и професионалаца у култури.

Влада Републике Србије усвојила је Закључак о прихватању текста Уговора о пројекту изградње топловода Обреновац – Нови Београд између ЈКП „Београдске електране“, Града Београда и „Power Construction Corporation of China“.

Пројекат изградње топловода од термоелектране ТЕНТ у Обреновцу до топлане у Новом Београду реализује се на основу потписаног Споразума о економској и техничкој сарадњи у области инфраструктуре између влада Републике Србије и Народне Републике Кине.

Влада Републике Србије усвојила је Закључак о утврђивању основе за закључивање Протокола између Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Владе Републике Србије и Генералне управе за контролу квалитета, инспекцију и карантин Народне Републике Кине о инспекцији, карантину и ветеринарско-санитарним захтевима за извоз говеђег меса из Републике Србије у Народну Републику Кину.

Протоколом ће бити дефинисани сви услови и процедуре неопходне за извоз говеђег меса из Републике Србије у Народну Републику Кину, што ће омогућити српским предузећима да пласирају своје производе на кинеско тржиште и створити услове за повећање извоза српског аграра.

Сарадња између Републике Србије и Народне Републике Кине у области пољопривреде одвија се кроз робну размену пољопривредно-прехрамбених производа, као и кроз институционалну сарадњу надлежних стручних служби у области ветерине, заштите биља и водопривреде.


Документи
Извештаји са седница Владе: предлози закона, стратегије, решења, уредбе, закључци, одлуке, информације ...

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs