Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Без бриге о култури нема напретка земље

Без бриге о култури нема напретка земље

Београд, 20. октобар 2017. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и председница Скупштине Србије Маја Гојковић обишле су Музеј савремене уметности у Београду, који је данас поново отворен за посетиоце, након што је десет година био затворен за јавност због реконструкције.


Брнабић је, након обиласка изложбе "Секвенце. Уметност Југославије и Србије из збирки Музеја савремене уметности", изјавила да је ово за њу најлепши дан откако је ушла у Владу Србије у августу прошле године.

Драго ми је што после десет година враћамо овај музеј публици у Београду и читавој Србији, рекла је премијерка и додала да ће се Влада већ од сутра фокусирати на завршетак радова на реконструкцији Народног музеја, јер жели да тиме покаже колико је култура важна и да без ње не можемо да остваримо напредак.

Она је изразила захвалност колегама у актуелној и претходној влади, који су уложили велики напор у то да се обнова овог музеја заврши, као и председнику Републике Србије Александру Вучићу, који је инсистирао на томе да се радови што пре приведу крају.

ФОТО: Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и председница Скупштине Србије Маја Гојковић у обиласку Музеја савремене уметности у Београду


Брнабић је изразила задовољство тиме што су се први пут око ове велике идеје окупила три велика бренда – Музеј савремене уметности, Београдски фестивал игре и Београдска филхармонија.

Директор Музеја савремене уметности Слободан Накарада поручио је да је ово велики дан за српску културу, и најавио да ће музеј наредних седам дана и ноћи радити непрестано, као и да се нада да ће посета бити иста као и на данашњем отварању.

Градоначелник Београда Синиша Мали нагласио је да данас Београд поново постаје културна престоница овог дела Европе, додавши да је посебна симболика то што се овај музеј отвара на Дан ослобођења Београда.

ВИДЕО: Обраћање премијерке Ане Брнабић на отварању Музеја савремене уметностиМали је навео да, након десет година, Београђани, али и сви остали посетиоци, могу поново да обиђу овај музеј, који је иначе на данашњи дан први пут и отворен.

Према његовим речима, осим саме зграде музеја, обављена је и реконструкција околне зелене површине, где су урађене пешачке стазе, седам спортских терена, као и игралиште за децу.

Београд сада има један нови простор где грађани могу да проводе слободно време и уживају у културним и свим другим садржајима, закључио је градоначелник.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs