Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Предстоји значајно повећање плата у јавном сектору

Предстоји значајно повећање плата у јавном сектору

Крушевац, 14. октобар 2017. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић најавила је данас у Крушевцу да ће пензионери од 1. јануара 2018. године добити пет одсто веће пензије, а већ у новембру примиће једнократну помоћ од 5.000 динара.


Брнабић је на конференцији за новинаре, одржаној поводом сто дана рада Владе, истакла да је то омогућено добрим фискалним резултатима.

Она је најавила да ће за 10 одсто бити повећане плате просветним, здравственим и социјалним радницима, војсци, полицији, безбедносним службама, као и запосленима у судовима, тужилаштвима, заводима за извршење кривичних санкција, установама културе и пореској управи.

Председница Владе је нагласила да запосленима у администрацији, стручним службама министарстава, у Скупштини, следи повећање од пет одсто.

Ово смо пажљиво одмеравали како бисмо дали позитиван сигнал запосленима у државној администрацији, а да се не враћамо на време када је у ствари најбољи посао био у администрацији, јер онда привреда не може да напредује, рекла је Брнабић.

Она је додала да се на основу процента повећања види да су у фокусу Владе образовање, здравство, наука, култура, о чему је говорила и претходна влада, али и она сама у експозеу.

Премијерка је најавила да следе даљи реформски кораци у систему плата у јавном сектору, како би се обезбедило одговарајуће располагање средствима, јер је важно да почнемо да награђујемо најбоље.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs