Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Развој инфраструктуре кључан за напредак Србије

Развој инфраструктуре кључан за напредак Србије

Крушевац, 14. октобар 2017. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да је потпуно задовољна резултатима оствареним у првих 100 дана рада Владе.


Михајловић је, након полагања камена темељца за почетак радова на изградњи постројења за пречишћавање отпадних вода у Крушевцу, истакла да је пре извесног времена пуштено у рад 30 километара модерног ауто-пута, као и да је завршена изградња најдужег моста на Коридору 10.

Такође, она је нагласила да је посебно поносна на мостове Љубовија–Братунац и спајање лукова на Жежељевом мосту, сада малих, а наредне недеље и великих.

Михајловић је додала да без развоја инфраструктуре нема напретка и инвестиција, уз поруку да су људима потребни путеви и мостови у ком год се делу Србије налазили.

Михајловић је, говорећи о изградњи поменутог постројења, истакла да је фабрика значајна за Крушевац и сва насеља око града, као и за све житеље и њихове потомке који треба да остану у градовима где су рођени, те да ће фабрика бити прављена тако да увек може да се прошири.

Она је нагласила да нема савременог Крушевца, ни било ког другог града, без размишљања о заштити животне средине.

Михајловић је честитала житељима Крушевца Дан ослобођења града и истакла да је то значајан дан за целу Србију и читаву Владу.

Директор ЈКП "Водовод Крушевац" Владимир Милосављевић рекао је да ће постројење бити завршено за 15 месеци, као и да ће ова фабрика довести Крушевац у ред најразвијенијих градова у тој области.

Пројекат је обухватио колектор и канализациону мрежу у граду укупне вредности 24 милиона евра, од чега је 14 милиона уложено у ово постројење, навео је Милосављевић.

Пројекат се ради позајмицом KFW банке на 12 година, а 95 одсто средстава вратиће Србија, а пет одсто ЈКП "Водовод Крушевац", рекао је он.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs