Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Решавање питања фабрике „14. октобар“ још један успех Владе

Решавање питања фабрике „14. октобар“ још један успех Владе

Крушевац, 14. октобар 2017. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић поручила је данас да ће Влада наставити да ради напорно и у партнерству са председником Републике Србије Александром Вучићем, истакавши да је то партнерство посебна снага коју Србија има.


Брнабић је, на свечаности преузимања крушевачке фабрике "14. октобар" од стране словачке „МСМ групе“, која послује у оквиру "Чехословак групе", истакла да је партнерство између Владе и председника Србије снага свих нас.

Према њеним речима, председник Републике Србије је најзаслужнији за то што ће фабрика "14. октобар" поново радити.

Идемо напред и постижемо успехе и тамо где су многи пре нас одустали да пробају да реше проблеме јер су мислили да су они нерешиви, рекла је она и додала да је поновно покретање фабрике „14. октобар“ показатељ напорног рада и упорности.

Брнабић је рекла да ће и она и Влада наставити да долазе у Крушевац, да ће бити изграђене и пуштене у погон нове фабрике и отварана нова радна места, и то не само у том крају, већ широм Србије.

Премијерка је додала да се нада да ће извештајем о раду Владе у првих 100 дана, који ће данас представити, грађани бити задовољни.

Преузимању поменуте фабрике присуствовали су и потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, министар одбране Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и министар привреде Горан Кнежевић.

Премијерку и чланове Владе на улазу у фабрику дочекали су окупљени грађани са транспарентима подршке и заставама Србије.

„Чехословак груп“ у свом власништву има више од 40 компанија, међу којима су најпознатије „Татра“ и „Авиа“.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs