Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Значајни резултати Министарства просвете у првих сто дана рада Владе

Значајни резултати Министарства просвете у првих сто дана рада Владе

Крушевац, 14. октобар 2017. године – Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Младен Шарчевић присуствовао је данас отварању новооснованог Пољопривредног факултета у Крушевцу Универзитета у Нишу.

Фото: tanjug.rs
Шарчевић је том приликом подсетио на то да је Влада у мају ове године донела Одлуку о оснивању Пољопривредног факултета, који ће прве студенте уписати наредне године.

Министар је истакао да Крушевац сада има први факултет, који је 14. факултет у оквиру Универзитета у Нишу, додавши да тиме почиње да се развија високо образовање у том граду.

Он је рекао да има још ствари које ће се решавати у ходу како би се овај факултет нашао у ланцу добрих пољопривредних факултета.

Шарчевић је истакао да је ресорно министарство у првих сто дана рада Владе остварило три велика и велики број мањих и средњих резултата.

Према његовим речима, ресорно министарство започиње више од 30 програма, при чему ће крајем месеца још три закона ући у скупштинску процедуру.

Он је навео да ће Министарство провете, науке и технолошког развоја вероватно бити једино министарство које је успело да комплетно заврши свој законодавни оквир, који је неопходан за спровођење реформи.

Такође, како је подсетио, завршен је Национални оквир за курикулум – наставни план и програм реформисан за све нивое образовања.

Према његовим речима, врло брзо ће бити реформисан први разред основне школе, као и реформа петог током наредних месец дана.

Шарчевић је нагласио да закон о дуалном образовању улази у парламент крајем месеца, уз напомену да је интересовање за дуално образовање много веће него што се то очекивало.

Министар је додао да је Информатика уведена као обавезан предмет у основне школе, што Србију чини једном од ретких земаља у Европи у којој се програмирање учи од 11. године.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs